Játékok e-mailben

Nélkülözhetetlen játékok!
Lebilincselő részletek!
Tanulságos, és megdöbbentő élmények!
Pár kattintás, és minden információ birtokában lehet!

Név:*
E-mail:*

Játszunk együtt

Játékok apáknak, anyáknak, társaknak, családnak. Mert együtt játszani jó.

Friss topikok

Harc a fognyűvő manók ellen

2010.08.27. 21:02 - CTamás

Címkék: kisgyerek egészség fürdőszoba

Nem tudom, hogy kinek mekkora gondot okoz a fogmosás. Azt vettem észre, hogy a gyerekek elsődlegesen utánzással sajátítják el a szokásaikat, így a fogmosás helyes bemutatása sok szép örömet eredményezhet!

Lássunk két példát is: "Harc a fognyűvő manók ellen!". Alapként Bartos Erika Anna és Peti könyvéből a fogmosás fejezet és az Egyszer volt hol nem volt az élet c. mese fogak része segít. 

Aztán jön a mi feladatunk. Legyen időnk leguggolni és szembe fordulni a gyermekünkkel, hogy mindent jól láthasson. Nekem a fognyűvő manók eltávolítása jött be a legjobban, vagyis mély hangon először azt mondom, hogy Mi most megesszük ezeket a szép fehér fogakat! Vagy kilukasztjuk! - majd a fog hangján Jaj ne!!! Segítség, segítsen valaki!!! Erre jön a Fogkefe Robi, aki a leghatásosabb módszert alkalmazza, hogy megszabaduljunk a fognyűvő manóktól. Közben el lehet mondani, hogy éppen melyik fognál dolgozunk, vagy hogy hol próbálnak elbújni a manók. 

Így a végére egy igen kis élvezetes játékos feladatot lehet kihozni a közös fogmosásból úgy, hogy élvezzük az együtt létet és még egészség nevelést is teszünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr232253007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása